Σπιρουλίνα bio Σερρών 120 δισκία 400mg

11.90€ 10.20€

Η πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα ωφελεί στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των κυττάρων. Πάνω από το μισό του ξηρού βάρους της σπιρουλίνας αποτελείται από πρωτείνη , καθιστώντας το ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής , και αντικαθιστώντας τα πλούσια σε χοληστερόλη κρέατα και τα υψηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Με 10 γραμμάρια σπιρουλίνας κάθε μέρα,μπορεί να καλυφθεί το 70% της ελάχιστης καθημερινής απαίτησης του οργανισμού σε σίδηρο. Περιέχει επίσης πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των βιταμινών Α, Β, D και Κ. Βοηθά στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο σώμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, των εγκεφαλικών επεισόδιων, ή της σκλήρυνσης των αρτηριών. Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση.
Οι πρωτεινες, οι βιταμίνες και τα λοιπά μεταλλικά στοιχεία βελτιώνουν όλες τις σωματικές επιδόσεις, ιδίως στους αθλητές αυξάνοντας τα επίπεδα των αντοχών τους και τονώνοντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Βοηθά επίσης στην αύξηση της μυικής τους μάζας και μειώνει το αίσθημα της πείνας βοηθώντας την διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Στους αρσιβαρίστες αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων χωρίς να επηρεάζει την πίεση του αίματος

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της σπιρουλίνας είναι ότι είναι η πλουσιότερη τροφή σε βήτα καροτίνη, καθώς περιέχει δέκα μείγματα καροτενοειδών. Όλες αυτες οι καροτίνες συνεργάζονται μεταξύ τους σε όλο το σώμα για την προώθηση της αντιοξειδωτικής προστασίας με στόχο την προστασία από την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι φυσικές καροτίνες που βρίσκονται στα λαχανικά και στις άλγεις, όπως στη Spirulina φάνηκε να έχουν την πιο αντι-καρκινική και αντιοξειδωτική δύναμη, σε αντίθεση με συνθετικές μορφές της βήτα-καροτίνης.
Η Σπιρουλίνα ωφελεί ταυτόχρονα τον οργανισμό βοηθώντας στην αντι-γήρανση. Η συγκέντρωση της β-καροτίνης στη σπιρουλίνα είναι δέκα φορές υψηλότερη από εκείνη που βρίσκεται στα καρότα, πράγμα που είναι εξαιρετικό για την καλή υγεία των ματιών και γενικά την καλή όραση.Η Spirulina αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό με ανεκτίμητη διατροφική αξία. Είναι μια εναλλακτική λύση για τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να τα απορροφήσει ο οργανισμός.
Η σπιρουλίνα από τη φύση της είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση κοινών ελλείψεων σε ανόργανες ουσίες. Αποτελεί την καλύτερη φυσική πηγή για τη βιταμίνη Β-12 που προωθεί υγιείς ιστούς και νεύρα στο σώμα. Είναι ένα άριστο συμπλήρωμα για τους ανθρώπους που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή και μπορεί να χρειάζονται επιπλέον διατροφική υποστήριξη. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του σώματος, καθώς και στην καταπολέμηση της εκφύλισης των κυττάρων.

Η ξηρή βιομάζα της spirulina περιέχει εως 2% γ-λινολεικό οξύ (GIA), ποσοστό ίσο με αυτό του μητρικού γάλακτος το οποίο βοηθά στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μωρών. Αυτό το υψηλό ποσοστό βοηθά επίσης στην αρθρίτιδα, παχυσαρκία, καρδιοαγγειακά και σύνδρομο πενίας ψευδαργύρου.

Ωφελεί τα άτομα που υποφέρουν από την έλλειψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, λόγω της κακής διατροφής καθώς είναι ευκολοχώνευτη και με αυτόν τον τρόπο βοηθά το σώμα να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο.
Βοηθά στην τόνωση της χλωρίδας του πεπτικού συστήματος διευκολύνοντας την διαδικασία της πέψης και την κανονική λειτουργία του εντέρου. Η υγιή χλωρίδα είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, βοηθάει στην αποφυγή των μολύνσεων και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που καταναλώνουμε. Επίσης δρα ως φυσικό καθαριστικό για τον οργανισμό βοηθώντας το σώμα να απελευθερώσει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες που μπορεί να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.
Σε πειράματα που έγιναν στη Γερμανία και την Ιαπωνία, έδειξε οτι μειώνει την Χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια και τις χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτείνες του αίματος, δρώντας ευεργετικά στην καταπολέμηση της Αθυροσκλήρωσης. (2)

Λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε οργανικό, άμεσα αφομοιώσιμο σίδηρο, η spirulina βοηθά άμεσα στη διόρθωση αναιμιών, χαμηλού αιματοκρίτη και του εμμηνορροικού συνδρόμου. (3)

Τρέχουσες μελέτες ερευνούν τη θετική επίδραση της spirulina στην πρόληψη του καρκίνου (λευχαιμίες), την προστασία ατόμων που υποβάλλονται σε ακτινο-χημειο-θεραπείες και λόγω αντιικής δράσης σε υποβοήθηση ατόμων που έχουν προσβληθεί απ’τον ιο του AIDS.

Βάρος 0.1 kg

Κριτικές


Γράψτε πρώτοι μια κριτική “Σπιρουλίνα bio Σερρών 120 δισκία 400mg”

*